Chat
Online
Chat now
7 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Call of Duty hírek

 

Partnereink

 
 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 
CoD4 magyarosítás
74894 megtekintés
 
 
CoD2 PB frissítés!
36068 megtekintés
 
Sikerre éhesen – HELLO KITTY
25859 megtekintés
 
eLastic movie by imao
21883 megtekintés
 
Közlemény
19672 megtekintés
 
PunkBuster frissítés - CoD2
18103 megtekintés
 
Call of Duty 2 magyarosítás
18011 megtekintés
 

Beszéd téma

 
Elmarad az Alienware Gameshow
407 hozzászólás
 
ICL14 CoD4 Végeredmény
316 hozzászólás
 
 
ICL13 Végeredmények
154 hozzászólás
 
Hungarian Eliminate Cup vol.5
144 hozzászólás
 
eLastic movie by imao
121 hozzászólás
 
A WesternWolves is kilép
119 hozzászólás
 
 
Hivatalos közlemény AWG
109 hozzászólás
 
vendors2003 hozzászólt a(z) Kérdés témájú fórumban. 3 napja
 
 

Friss cikkeink

 
Tesztek 2012. július 31. 33 hozzászólás
 

Gondolom, sokan vannak úgy, hogy kell nekik egy jobb, modernebb egér. De érdemes nekik újat venni? És ha igen mi alapján döntsenek? Olvassátok el ezt a leírást és megtudjátok miért jobb egy gamer egér egy sima asztali egérnél.

Miért érdemes gamer egeret venni?

Nos, ez a kérdéskör szerintem ott kezdődik, hogy érdemes-e egyáltalán? Mert szerintem nem mindenkinek. Például a kalandjátékok, egyszerűbb szerepjátékok és a kazuár kategória szerelmeseinek teljesen fölösleges. Aki azonban komolyabb szinten játszik - főleg, ha FPS-eket vagy RTS-eket - annak már mindenképpen érdemes megejtenie ezt a beruházást. Mit ér egy bika gép, ha nem is tudod normálisan irányítani? Persze a ló másik oldalára sem szabad átesni, egy alkalmi FPS játékosnak, aki alig játszik multival, teljesen fölösleges egy több tízezer forintos elit egér. Ellenben az ötezer forint alatti belépőszint pont nekik van kitalálva.


Mi az a dpi?

A dpi a játékos egerek egyik legfontosabb tulajdonsága, amivel kapcsolatban sok tévhit kering, szóval tisztázzuk le ezt először. A dpi egy angol mozaikszó, a "dot per inch" - pont per coll (25,4 mm) - rövidítése. A dpi a felbontás mértékegysége, az egy inch hosszban elhelyezkedő képpontok mennyisége. Például egy 25 dpi felbontású kép képpontjainak mérete kb. 1 mm x 1 mm. Miért fontos ez nekünk? Azért, mert minél magasabb az egér érzékelőjének felbontása, annál pontosabb tud lenni. Például előfordulhat, hogy egy 800 dpi-s egérnek csúfolt kacattal egy bizonyos pontra nem is tudunk célozni, mert egyszerűen az alacsony érzékenység miatt átugorja. Egy irodai és egy gamer rágcsáló közti különbséget úgy lehet elképzelni, mint a négyzetrácsos füzet és a milliméterpapír viszonyát. Alapvetően minél több, annál jobb. Jelenleg a csúcskategóriás egerek 5700 dpi-ig is elmennek, a belépőszint pedig 1600-2000 dpi környékén van. Alapvetésként elmondhatjuk, hogy 1600 dpi alatt egyáltalán nem beszélhetünk játékos egérről. Összehasonlításképpen a rendes irodai rágcsálók felbontása szinte kivétel nélkül 800 dpi.

Lézeres vagy optikai?

A lézert sokan szidják, mert "ugrál": nagy rántásokkor megbolondul, nem követi pontosan a mozgást. Ezt a legújabb profi lézereseknek már sikerült javarészt megoldani, de azok az egerek mind a 10+ ezer forintos árkategóriában foglalnak helyet. E szerint logikus lenne az optikaiakat preferálni, de a helyzet ennél sajnos bonyolultabb.
Egyrészt, nem mindenkit érint a probléma, csak az úgynevezett "low-sens", azaz alacsony érzékenységgel (jóval 2000 dpi alatt) játszó játékosokat - lévén csak ők rángatják gyorsan az egeret -, másrészt a lézeresekből sokkal bővebb a kínálat.

Mi az a low- és high-sens?

Low-sens, azaz low sensitivity, alacsony érzékenységes játékos az, aki könyökből mozgatja az egeret, egész karral hadonászik, rendszerint egész tenyérrel markolja az egeret. Ők alacsonyabb dpi beállítást alkalmaznak, ezért nevezik őket alacsony érzékenységes, low-sens játékosnak.
Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy a higs-sens magas érzékenységes jelent, olyanokat, akik magas dpi beállításokkal, csuklóból játszanak. Karjuk az asztalon fekszik, szinte csak a kézfej mozog, a tenyerük is nem fekszik rá az egérre, így a markukból ki-be tologatva tudnak az egérrel föl-le nézegetni. Mivel így sokkal kevesebbet mozog az egér, sokkal érzékenyebbnek kell lennie az apró mozgások lekövetéséhez, ezért kell a magas dpi.
Persze lehetünk nagyon érzékenyek egy olcsó irodai példánnyal is, ha feltoltjuk a játékban az érzékenységet, de ekkor a játék egyszerűen fölszorozza az érzékelt mozgást, így pontatlan lesz.

Hogyan lehet fogni az egeret?

Az érzékenységes témánál már említettem, hogy a különböző sens-el játszó játékosok máshogy fogják az egeret. Ennek hatalmas jelentősége van profi rágcsáló választásakor, és sajnos ebből adódik a legtöbb félreértés is, ugyanis egyesek simán azt mondják egy egérre, hogy használhatatlan, kényelmetlen vacak, pedig csak nem nekik való, nem az ő stílusukhoz illik. Ebbe a hibába különben még komolyabb - illetve magukat komolynak tartó - teszterek is rendszeresen beleesnek.

Nos, összesen háromféle módon lehet fogni:

Palm grip, azaz tenyérbe fogás: Ez a fent említett low-sens játékstílushoz illeszkedik, ilyenkor a tenyerünk az egér hátán fekszik, könyökből mozgatjuk az egeret, csuklóból csak apróbb igazítások történnek. Az ergonomikus, direkt jobb vagy balkezes egerek valók az ilyen játékosoknak; ha pedig egérpadvásárlásra adjuk a fejünket, mindenképpen jó nagyot vegyünk, szükség lesz rá. Jellemző a gyakori emelgetés, mikor a játékos visszarakja az elkalandozott egeret a pad közepére. Ezt tartják a legkényelmesebb módnak, a játékosok többsége így játszik, már csak azért is, mert a korai nem-gamer egerein erre volt kötelezve, így rászokott.

Claw grip, azaz "karomfogás": A tenyér nem, vagy csak ritkán érinti az egér hátát, a nagyobb mozgások általában csuklóból indulnak, végül az ujjak pozicionálják az ellenfél fejére a célkeresztet. Ez jellemzően a high-sens stílus egyik formája. Itt már semmi szükség hatalmas lepedőkre, könnyedén el fogunk férni egy normális, esetleg kisebb méretű padon is, attól függőn, hogy mennyire magas is az a bizonyos magas felbontás.

- Fingertip grip, azaz "ujjbegyfogás": A játékos csak az ujjbegyeivel érinti az egeret, a tenyerével soha. Kis méretű egerekkel szoktak így játszani, szintén többnyire high-sens-el.

Nyilvánvaló, hogy a három különböző fogási mód legalább három különböző egértípust jelent, amik bizony csak az adott stílus kedvelőinek lesznek kényelmesek. Például egy nagy, ergonomikus palm grip egér, hiába kényelmes, nem alkalmas claw vagy fingertip stílusra, hiszen nem szimmetrikus és túl nagy. Mint említettem, a játékosok többsége palm grip-et használ, ebből szoktak adódni azok a félreértések, hogy a nem nekik készült egereket egyszerűen kényelmetlen nevezik, és jól lehúzzák. Ne hallgassunk rájuk, találjuk ki, hogy mi a jó nekünk, és vegyünk olyat.


Egérpad

Kell egyáltalán? Profi (10.000+ Ft) kategóriában a válasz egyértelműen igen, az alatt inkább az asztal felületétől függ. Ha például egy kátyús fa asztalod van, akkor tanácsos, míg bútorlapra teljesen felesleges lehet. Üveglapokon az egerek többsége megbolondul, olyankor mindenképpen szükséges valami. Az a valami ilyenkor nem is kell, hogy direkt egérpad legyen: én például egyszerűen egy fehér A4-es lapot ragasztottam az asztalomra, amit hetente cserélgettem, miután kiszőrösödött a szokatlan igénybevételtől. Nem túl elegáns, de olcsó, és a célnak megfelelt.
Belépőszintű és közepesen profi egereknél nem mondom, hogy kötelező egy jó egérpad, de megérheti. Az árak sincsenek elszállva - belépőszinten legalábbis -, 2500 forintért már kapható a méltán népszerű SteelPad Qck, kicsivel 3500 forint alatt már  a kisebb méretű Razer padok is elérhetőek. A nagyobbak/jobbak 5000 forint környékén vannak, ezekkel már bevállalható egy profi egér is. A csúcskategória akár 10.000 Ft-ot is meghaladó árát már kicsit sokallom, nem tudom őket igazán ajánlani, maximum valami jól árazott egér-egérpad csomagban.
Egy jó egérpadon sokkal könnyebben siklik az egér - nem fordul elő az, hogy a súrlódási erő leküzdéséhez akkora erőt kelljen kifejtenünk, hogy utána túlszaladjon a szálkereszt a célon -, és a tökéletesen egyenletes felület miatt soha nem ugrik meg a kurzor. Egyes egérpadokhoz van csuklótámasz is, ez egyesek szerint rendkívül kényelmes tud lenni, míg másokat egyszerűen zavar. A választás rajtunk áll.
Esetenként - főleg a Razerre jellemző ez - több típus is van az egyazon fantázianevű padokból. A control irányítást jelent, ezeken lassabban mozog az egér, de egyszerűbbé teszi a pontos célzást; míg a speed, azaz sebesség verziók a gyorsaságra helyezik a hangsúlyt, könnyebben fog mozogni az egér, de cserébe kicsit nehezebb lesz a pontos célzás pl. mesterlövészkedésnél. Saját preferencia dönt megint. Az is megesik, hogy különböző méreteket is árulnak ugyanabból, itt az érzékenységi szintünktől és az asztalunk méretétől függően válasszuk ki a megfelelőt.

Beépített memória, súlyok, jelentési ráta

A drágább egerek többsége rendelkezik profilok tárolására alkalmas belső memóriával. Általában 5 profil fér el bennük, ami több, mint elég. Rendszerint a driverrel lehet beállítani  őket, majd meghajtóprogram nélkül, más gépeken is működnek.A súlyozás lehetősége szintén alapnak számít a profi egereknél, egyedül a Razer protestál ellene, mondván, hogy plusz pár gramm nem számít, a felhasználó úgyis megszokja majd az adott rágcsáló súlyát. Általában maximum 25-30 grammal lehet megnövelni az egér alap tömegét.
A jelentési rátát Hertz-ben mérik, minél magasabb, annál jobb. Azt jelzi, hogy az egér milyen gyakran jelent egy másodpercen belül. A profi egerek 1000 Hz-esek, szóval másodpercenként 1000 alkalommal, azaz minden milliszekundumban jelentik a pozíciójukat. Egy átlagos irodai rágcsáló 125 Hz-en, tehát 8 ms-os késleltetéssel működik. Az olcsóbb gamer egerek 500 Hz-esek szoktak lenni, a 125-ösöket érdemes elkerülni.

Forrás: gamestar.hu

 

 
NIKE
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
Eddig 29 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
csucsi  ezert egeszitettem ki kommentekben :)
de isten igazabol ami ilyen esetben hasznodra lehet az a jozan eszed es nem mas ;)
am igen enis eggyetertek hogy a zowie ec1 jo valasztas, a fekete vegkepp bejon ;)

 

chAsEz

aug. 01., 22:12
^^
 
 
 
 
chAsEz  éppen egér vásárlás elött tartok és meg kell h mondjam bár távol áll tőlem minden rossz akarat de ez a cikk nem volt hasznomra, annak ellenére h nagyon profin lett megírva :D
 

csucsi

aug. 01., 20:55
ezert egeszitettem ki kommentekben :)
de isten igazabol ami ilyen esetben hasznodra lehet az a jozan eszed es nem mas ;)
am igen enis eggyetertek hogy a zowie ec1 jo valasztas, a fekete vegkepp bejon ;)

 
 
 
 
kINZAAY  Macro pff..:D mi ertelme:D regen meg macro nelkul is voltak jo jatekosok:D am meg steelseries kana vagy a zowie ec1 az jo valasztas sztem.
 

chAsEz

aug. 01., 20:37
gyere mix
 
 
 
 
kINZAAY  Macro pff..:D mi ertelme:D regen meg macro nelkul is voltak jo jatekosok:D am meg steelseries kana vagy a zowie ec1 az jo valasztas sztem.
 

chAsEz

aug. 01., 20:36
ne bánts :D én ec1et veszek :D sose makróztam
 
 
 
 
noavatar
chAsEz  ahogy hallottam több játékostól az egyik legjobb, legpontosabb egér a zowie ec1 evo, 2000 dpi-s 1000hz 15-6k. driver sincs hozzá tehát makrózni nem igen lehet, ahogy mondta haverom simple&sick.

vannak a razer egerek amiknek típushibáiról akármilyen fórumon lehet olvasni, bár sokan mégis dicsérik őket. razerekről még véleményeket olvasnék :D

 

kINZAAY

aug. 01., 20:34
Macro pff..:D mi ertelme:D regen meg macro nelkul is voltak jo jatekosok:D am meg steelseries kana vagy a zowie ec1 az jo valasztas sztem.
 
 
 
 

chAsEz

aug. 01., 20:30
ahogy hallottam több játékostól az egyik legjobb, legpontosabb egér a zowie ec1 evo, 2000 dpi-s 1000hz 15-6k. driver sincs hozzá tehát makrózni nem igen lehet, ahogy mondta haverom simple&sick.

vannak a razer egerek amiknek típushibáiról akármilyen fórumon lehet olvasni, bár sokan mégis dicsérik őket. razerekről még véleményeket olvasnék :D

 
 
 
 

chAsEz

aug. 01., 20:27
éppen egér vásárlás elött tartok és meg kell h mondjam bár távol áll tőlem minden rossz akarat de ez a cikk nem volt hasznomra, annak ellenére h nagyon profin lett megírva :D
 
 
 
 
noavatar

Gaul

aug. 01., 13:26
..."kazuár kategória" - priceless. Ő itt a kazuár. Köszönjetek szépen, gyerekek.
A szó, amit oly kétségbeesetten (nem) kerestél: alkalmi játékosok.
 
 
 
 
kebit  én arra lennék kíváncsi hogy milyen tisztítószerrel érdemes mosni az egérpadot .. ":D"
 

csucsi

júl. 31., 15:35
ha szovet akkor meleg szappanos viz ;)
 
 
 
 

kebit

júl. 31., 15:01
én arra lennék kíváncsi hogy milyen tisztítószerrel érdemes mosni az egérpadot .. ":D"
 
 
 
 

ninja636

júl. 31., 14:59
Akkor ezek szerint a 2520dpi-m és a 0.2-es szenzim nem optimális?:D
 
 
 
 

kebit

júl. 31., 14:53
egyet értek csucsi!:D
 
 
 
 
csucsi  [(Jelenlegi DPI) x (In-game érzékenység)] / (Maximum DPI) = (Új érzékenység a maximális DPI mellett)
 

aAroN

júl. 31., 14:40
köszönöm:D
 
 
 
 
aAroN  Én 1200DPI-n tolom 2.38 sensitivityn, de az egerem elbírja a 2000-et. De ilyenkor megváltozik az egérérzékenység, Mennyire vegyem le az egérérzékenységet, hogy 2000 DPI-n is ugyan olyan legyen az sensitivity-t mint 1200DPI-n és 2.38 sensitivityn?
 

csucsi

júl. 31., 14:29
[(Jelenlegi DPI) x (In-game érzékenység)] / (Maximum DPI) = (Új érzékenység a maximális DPI mellett)
 
 
 
 

Urzu7

júl. 31., 14:28
Ez jó lett, csomó új szót tanultam, High-sense-s Claw grip-per vagyok :D
aAroN: A matematika azt mondja: 1.43
 
 
 
 

aAroN

júl. 31., 14:26
Én 1200DPI-n tolom 2.38 sensitivityn, de az egerem elbírja a 2000-et. De ilyenkor megváltozik az egérérzékenység, Mennyire vegyem le az egérérzékenységet, hogy 2000 DPI-n is ugyan olyan legyen az sensitivity-t mint 1200DPI-n és 2.38 sensitivityn?
 
 
 
 
kebit  hibákról nem esett szó, annyit hozzá tennék kiegészítés kép, hogy a G5 hamar tönkre megy még normális használat mellett is, illetve a görgőjük hamar tönkre megy (nem érzékeli a mikrókapcsoló azt hogy lefele illetve felfele mikor görgetek csak kis delay után) illetve a jobb klikk hamar tönkre megy (eltörik benne valamiféle kis pöcök és lifeg)

iszonyat jó írás, és mindenről szó esik! csak így tovább!:)
 

csucsi

júl. 31., 14:26
es most szunet, kikell festenem a halot meg foznom valami kajat es a cigi meg a sor is elfogyott szoval irjatok majd valaszolok XD


 
 
 
 
kebit  hibákról nem esett szó, annyit hozzá tennék kiegészítés kép, hogy a G5 hamar tönkre megy még normális használat mellett is, illetve a görgőjük hamar tönkre megy (nem érzékeli a mikrókapcsoló azt hogy lefele illetve felfele mikor görgetek csak kis delay után) illetve a jobb klikk hamar tönkre megy (eltörik benne valamiféle kis pöcök és lifeg)

iszonyat jó írás, és mindenről szó esik! csak így tovább!:)
 

csucsi

júl. 31., 14:24
nekem ilyen problemaim nemvoltak vele :D de a razerokkal igen de ez felhasznalas kerdese mondjuk en fulesekkel voltam igy, 1 even belul v 6 db xd

a hibakhoz meg annyit hogy arrol egy kulon novellat lehetne irni hogy minek milyen hibaja van :D
 
 
 
 
sANtiaGo  Írd meg és belerakjuk :D
 

csucsi

júl. 31., 14:23
inkabb intezz valami olyat hogy kapsz egereket egerpadokat tesztre es videoban ismereteted ezeket, leirom mitkell nezned :D annak szerintem orulnenek a nepek hogyha kezzel foghatoan latjak ezeket
 
 
 
 

kebit

júl. 31., 14:22
hibákról nem esett szó, annyit hozzá tennék kiegészítés kép, hogy a G5 hamar tönkre megy még normális használat mellett is, illetve a görgőjük hamar tönkre megy (nem érzékeli a mikrókapcsoló azt hogy lefele illetve felfele mikor görgetek csak kis delay után) illetve a jobb klikk hamar tönkre megy (eltörik benne valamiféle kis pöcök és lifeg)

iszonyat jó írás, és mindenről szó esik! csak így tovább!:)
 
 
 
 
kebit  csucsinak sok szabad ideje van ICL mellett is. irány egy ilyet össze dobni fülesekről de most azonnal!:DD
 

csucsi

júl. 31., 14:21
na baszki ha copyzok szoveget nemjelenik meg :/
 
 
 
 

kebit

júl. 31., 14:19
csucsinak sok szabad ideje van ICL mellett is. irány egy ilyet össze dobni fülesekről de most azonnal!:DD
 
 
 
 

csucsi

júl. 31., 14:12
-Mik fontosak egy egerben? 

Huh hat a fogosabbnal fogosabb kerdesek egyszeruen megszorongatnak :D

Az elso szempont a kenyelem kell hogy legyen, ne valasszunk olyan egeret amitol gorcsos lessz a kezunk, vagy ami konnyen koszolodik ( ez csak nekem fontos szempont :DD:)
Ilyenkor jonnek elo az eger kenyelmi funkcioi, gombok, felulet stb... esztetika
*off*
Sokan mondtak nekem hogy a ROCCAT az jo marka, emberek tevedtetek izleses de hasztalan ;) inkabb vegyetek logitech vagy razer egeret ( nekem egy trustom van meg azis jobb xD )
mivel sokkal megbizhatobb maga az eger mukodese :)
*/off

Fontos hogy lezer illetve optikai szenzorral rendelkezik e
Hogy ez nekunk miert fontos? 
A lezer egy nagyobb sebesseggel focusalt optika, igy kissebb feluleten gyorsabban kapjuk meg az eger elmozdulasarol kapott infokat :)
Mig az optika egy nem fokuszalt ( ezert vilagit mindenhova)
fenycsova ami tekintve a nagyobb feluletre kihato reszt precizebb, nem befolyasolja annyira a felulet mint egy lezeres egeret

A lezeres egerek hihetetlen sebessegre kepesek, es jol megaljak a helyuket, de egy optika szenzor sokkal masszivabb es megbizhatobb minden teren
// mennyunk el egy boltba probaljuk ki: Logitech mx518 illetve egy G500-t pl :D
viszont ez mar inkabb az izles dontese lessz tekintve hogy a lezeres egerek hihetetlen utemben fejlodnek es egyre inkabb biztos forrasnak minosulnek a piacon

Gombok az a tenyezo amit sokan nem ugy neznek ahogy kene
egy egeren nemkell hogy kismillio gomb legyen, sot sokan a meglevo gombokat sem ugy hasznaljak ahogy kene... amit ebbol a szempontbol preferalni kell az a pozicionalas.... hogy hol az a gomb, hogy kenyelmes e kattingatni es hogy egy adott pillanatban kepesek vagyunk e akar a masodperc toredeke alatt reagalni ugy hogy megtudjuk nyomni, illetve hogy ne keljen nagyon eroteljesen nyomkodni ne ragadjon be stb :D

A gorgo az ami nekem kifejezetten fontos, nemszeretem a tul erdes gorgoket, illetve a nehezen gorgethetoeket, kifejezetten szerettem a logitech g500-ban talalhatot a szelesebb megoldasa miatt es hogy nem kifejezetten irritalo felulete mellett meg a gorgetes erzese is kenyelmes volt :D a gorgo konnyen lenyomhato volt es kifejezetten kezre esett - igen ezeket a szempontokan megkell am nezni ;)

A talpak... azok amik a legfontosabb osszetevot adjak a sebesseget
ez az egerpad es az eger kozos pontja, a legkissebb surlodas a jobb sebesseg erdekeben, ilyenkor erdemes teflon talpu egeret venni hisz a leheto leggyorsabb es eleg jol birja tekintve versenytarsaival szemben.

A vezetek illetve vezetek nelkuli rendszer egy kulcsfontossagu pont
En szemely szerint nemajanlom a vezetek nelkuli megoldasokat, tul sok torzito illetve zavaro jel lehet jelen emelett az egerunk egy mozdithato eroforrsabol taplalkozik ami akar mikor beadhatja a derakat, a vezetekeseknel viszont mar nagyon sokminden fontos lehet, nem mindegy a kabel, az keresztmetszete, az anyaga , a boritasa, es a kabelben szaguldozo adatok mennyisege/gyorsasaga
celszeru jo vezeto kabeles egeret venni, nagyobb keresztmetszettel es lehetoleg massziv boritassal hogy ne torjon meg ;) 
 
 
 

csucsi

júl. 31., 13:57
-Milyen DPI-s Egeret valasszunk, es hogyan valasszunk egerpadot? 

A cel az hogy a jatekban minnel precizebb mozdulatokat, gyorsabban  vegezzunk el
ilyenkor a szemunk ele kell hogy keruljon hogy a ragcsalonk az asztalon hogyan siklik, es a felulet emiatt nem mindegy, se a meret :) ( hisz kinos ha elfogy az asztal xD )
tekintve hogy a nagy dpis-s egerek egy jobb optikai illetve lezeres szenzorral birnak igy azoknal a felbontasoknak a felulet majdnem lenyegtelen, ami lenyeges az hogy matt felulet legyen hisz fenycsovak reven nem mindegy hogy mennyire hulyitjuk az egerunket

a low DPI nal viszont mar fontosabb mivel kevesebb a forrsa mint a nagynal igy jobb es jobb teljesitmenyre kell torekedni a hibak kikuszobolesere:


ittis a mattot kell hogy mondjam, hisz a leheto legjobb felulet a matt ( optika reven )
ilyenkor viszont mar tenyleg szemugyre kell venni a feluleletet hisz nem mindegy milyen gyorsan tudjunk mozgatni az egerunket hisz az eletunk mulik rajta :)

sok fajta van/letezik koztuk:
Szovet, Gumis (nem nem a ragogumis gumi xD) , Muanyag, Fem, Uveg es a teflont kulon kiemelve :)

Miert jo a szovet egerpad? konnyen szallithato es a felulete reven gyors mozgast biztosit, ajanlani tudom mindenkinek :)

Miert jo a gumis egerpad? Megbizhato felulet, szinte kizart hogy ne felelne meg, viszont szamomra kenyelmetlen, es az egerunk se fogja nagyon szeretni egy ido utan :)

Miert jo a muanyag egerpad? Sokan vesznek muanyagot, jo mert hihetetlen sebessegre kepes a muanyag illetve a teflon talp az eger aljan, viszont itt fontos hogy ne legyen bordazott hanem teljesen matt ha jol akarunk jarni

Miert jo a fem egerpad? Hus, a legjobb szo ra, gyors es huvos nagyon jo hosszu jatekokra viszont az egerunket gyorsan koptatja ( razer termekekhez jo mivel utanpotlast lehet venni )

Miert jo a teflon egerpad? A sebesseg, ennyi viszont nem kifejezetten ajanlom a felulete miat :)

lenyeg ami legyen elosszor magunk kell tudnunk milyen jatekosok vagyunk es mi felel meg a celjainknak
Low sensere nemkell nagy DPI hisz folosleges, egerpadhoz meg a leheto legkenyelmesebbre torekedjunk 
 
 
 
 

csucsi

júl. 31., 13:48
-Hogyan dontsuk el h low vagy high DPI-s egeret vegyunk? 

Ez a kerdes nagyon egyszeru, elossszor is szemleltessuk egy fps jatekkal miert is fontos ez az egesz:

a latoszoget veve a celszeru az hogy a leheto legrovidebb ido alatt a legnagyobb latoszeget ( forgast stb... ) tudjuk megtenni, de am a jatekosok mas mas erzekenyseget preferalnak

Mivel a DPI az eger erzekelojenek mertekegysege, es azt jeloli hogy 2,4 centinkent hany pontot kepes az eger erzekelni igy jogos a kerdes hogy miert jo a low DPI-s eger ha sokkal tobbet erzekel egy nagyobb...
Tetelezzuk fel hogy xyz jatekkal jatszunk, 90 fokot szeretnenk fordulni alap beallitasok mellett egy nagy dpis eger ez hamarabb megteszi, mivel tobb pontot dolgoz fel, de ami elony az hatrany is, az eger nemkepes csodakra itt mar kepbe jonnek a szoftveres illetve hardwares tamogatasok hisz nem mindegy mennyivel szaguld a ragcsalonkon az adat, ezeket az usb-s atvitel soran hrtzben merik, mi is ez pontosan?
amikor az egeret elmozditjuk a szenzor a visszaverodo feny alapjan adatokat kepez ez a lezeres egernek elegge magas szamban megy ezert tapasztaljak a jatekosok hogy "szaggat" az eger ;)
de visszaterve a kerdesre: 
Ha precizebb celzasra vagy erdemes egy mid kategorias egeret valasztani es hogy miert? mert nemfogod kihasznalni az 5700 dpi-t sehogysem, 2000 nel mar megfelelo sebesseggel szaguld a ragcsalonk es nemkell tobb, ha viszont neked a gyorsasag a lenyeg akkor ez esetben erdemes a magasabbat valasztani

Ami egy nagy tevhit:
A lowsenses jatekosoknak nemerdemes magas dpi-n jatszani mivel igy csak a foloslegesen terhelik az egeret, es elo elo bukkannak nem megfelo hibak :)

a lenyeg: low senseseknek ajanlom a 800-2000 dpit
mig a high sensesek mereszebb 2000-5000-s erteket

hogy miert? mar emlitettem az eger az adatokat ide oda kuldozgeti ( egyszerusitve :D )
egy alacsonyabb hatarral jobb a nagyobb es gyorsabb rantas es preciz marad ugyan ugy
viszont aki nem megterhelo nagyy sensen jatszik annak preferaltabb a nagy dpi hisz gyorsabb es mivel nagyobb a felbontas igy preciz marad


 
 
 
 
csucsi  kicsit kiegeszitenem:
-Hogyan dontsuk el h low vagy high DPI-s egeret vegyunk?
-Milyen DPI-s Egeret valasszunk, es hogyan valasszunk egerpadot?
-Mik fontosak egy egerben?
-Hogyan lehet jol beallitani az egeret? 

sANtiaGo

júl. 31., 13:41
Írd meg és belerakjuk :D
 
 
 
 

csucsi

júl. 31., 13:40
kicsit kiegeszitenem:
-Hogyan dontsuk el h low vagy high DPI-s egeret vegyunk?
-Milyen DPI-s Egeret valasszunk, es hogyan valasszunk egerpadot?
-Mik fontosak egy egerben?
-Hogyan lehet jol beallitani az egeret? 
 
 
 

Rada

júl. 31., 13:32
 high-sens-be tolta valaki egyáltalán tolta icl13-on? mert én egyet sem láttam :D 
 
 
 
 

hawaii

júl. 31., 13:18
fülesekről is elfogadnék egy ilyen jó leírást :D
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Mérkőzések és fogadás

 
vs.
1:0
 
vs.
2:0
 
vs.
0:3
 
4867 fogadás történt eddig
további meccsek

Utolsó hozzászólások

 
534 blog
november 26.
 
Whatsapp... fórum
november 16.
 
mw3 fórum
november 12.
 
A Call of Duty... hír
október 25.
 

Ajánló

 

Szavazás

 

Call of Duty képekben

 
 
kép 445
 
2110
 
 
 
kép 61
 
1876
 
 
kép 2186
 
1534
 
 
 
kép 2960
 
1611
 

Call of Duty Hírlevél

 
Iratkozz fel COD hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Call of Duty sorozat világának legfontosabb híreiről.

Call of Duty a facebookon

 

A világ hírei

 

Call of Duty Ghosts - exkluzív interjú és élménybeszámoló Los Angelesből

Az Activision kivitte Deavet Los Angelesbe, hogy megcsodálhassa a Call of Duty: Ghosts-ot. Most ő mesél, interjút is készített, kulisszák mögé is benézett.
május 23. - GameStar Online

Call of Duty: Black Ops II - megépült Nuketown

Ha van kedvetek (és elég pénzetek) hozzá, élőben lőhettek egymásra a Black Ops 2 Nuketown 2025 nevű pályája alapján készült paintball pályán.
május 16. - GameStar Online

PEN - LAN 2013 Tavasz

Mivel sikeresen átvészeltük a legutóbbi világvégét is, így ideje lenne megünnepelni egy újabb Lan-Party-val! Ahogy az már-már megszokott a szorgalmi időszakot ismételten egy LAN-al zárjuk, így levezetve a felgyülemlett feszültséget. Ha szeretsz, csapatban
május 05. - http://www.clancore.hu

Modern Warfare 3 - DLC Collection videók

A Call of Duty: Modern Warfare 3 -hoz nemrégiben megjelenő DLC -kben található új pályákról küldött egy régi ismerősünk Kr1sz, néhány jó minőségű videót, melyekben az adott pálya végigjátszását láthatjátok az ő szemszögéből. Ráadásul az egyik videót komme
július 10. - http://www.clancore.hu

PEN - LAN a ClanCore szemével

2012 Május 12.-én a Pannon Egyetemen Nagykanizsai Kampuszán került megrendezésre a PEN LAN immáron sokadjára. A ClanCore admin gárdája is részt vett a rendezvényen és a kameránkat sem hagytuk otthon. A videó most készült el és közel 7 perc hosszúra siker
május 28. - www.clancore.hu