Chat
Online
Chat now
7 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Call of Duty hírek

 

Partnereink

 
 

Kedvelt fórumok

 
Call of duty 2
457 hozzászólás
Sürgősen kérek segítséget
92 hozzászólás
Ez itt a reklám helye!
352 hozzászólás
Call of Duty Magyarország
150 hozzászólás
[PROMOD] Szerverek
48 hozzászólás
Call of duty 4
791 hozzászólás
Csere - Bere
485 hozzászólás
Apró
210 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 
CoD4 magyarosítás
70821 megtekintés
 
 
CoD2 PB frissítés!
33274 megtekintés
 
Sikerre éhesen – HELLO KITTY
23187 megtekintés
 
eLastic movie by imao
20015 megtekintés
 
Közlemény
18687 megtekintés
 
PunkBuster frissítés - CoD2
17345 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Elmarad az Alienware Gameshow
407 hozzászólás
 
ICL14 CoD4 Végeredmény
316 hozzászólás
 
 
ICL13 Végeredmények
154 hozzászólás
 
Hungarian Eliminate Cup vol.5
144 hozzászólás
 
eLastic movie by imao
121 hozzászólás
 
A WesternWolves is kilép
119 hozzászólás
 
 
Hivatalos közlemény AWG
109 hozzászólás
 
troyanrabbit hozzászólt a(z) Call of duty 2 témájú fórumban. május 26.
 
 

Friss cikkeink

 
Call of Duty 2012. február 16. 0 hozzászólás
 

Call of Duty első része hatalmas siker volt az egész világon. Ezért mindenki úgy gondolta,hogy sok kiegészítővel fog bővülni. De ez csak leszűkült egy nagy kiegészítőre a Call of Duty United Offensive-re.

Játék neve: Call Of Duty United Offensive
Kiadó: Activision
Fejlesztő:
Gray Matter
Megjelenés:
2004. szeptember 14
Módok:
Singleplayer,Multiplayer
Típus:
FPS, Háborús
Platform:
PC

Alap Rendszerkövetelmény:
Cpu:800 MHz
Ram:128 MB
VGA:32 Mb
HDD:1,2 GB


Menü

teszt teszt teszt teszt teszt

Bevezető


A 2003-as év egyik legsikeresebb 2. Világháborús FPS-e nem kerülhette el, hogy megáldják egy kiegészítő-lemezzel. Az Activision kiadó és a Gray Matter fejlesztőitől jóvoltából.Ebben ismét az Amerikai, Angol és Orosz csapatokhoz csatlakozva tiporhatjuk el a náci Németország bakancsainak nyomát. Csupán a helyszínek lesznek mások. Többek között részt vehetünk egy nagy páncélos csatában az oroszok oldalán, illetve egy küldetés során egy angol bombázó fedélzeténis helyt kell állnunk.A készítők ezúttal is remekül tükrözik a világégés hangulatát: tényleg úgy érezhetjük, mintha a helyszínen tartózkodnák. Nem maradhatnak el persze az új fegyverek, karakterek és a multi részt is kicsit feljavítva üdvözölhetjük.

Call of Duty teszt

Egyik talán legjelentősebb újítás az alapjátékhoz képest a járművek megjelenése. Dzsipeket és különböző harckocsikat vezethetünk, vagy ülhetünk be utasnak, illetve a rajta lévő gépfegyver mögé állva onnan irthatjuk ellenfeleinket. Új fegyver is került a kiegészítőbe szép számmal. Telepített fegyverek már eddig is voltak a pályákon, most már azonban mobil változatuk is van, melyeket használat előtt állványzatukra kell lehelyezni. A tankok elleni harchoz bevethetjük a kézigránátnál nagyobb erejű robbanóanyag-csomagot, vagy a különböző új, az alapjátékban lévőnél erősebb rakétavetőket. Újdonság a multiplayer játékban használható füstgránát, mely fedezékül szolgáló jótékony füstöt szolgáltat katonáink számára. A gránátok használata is fejlődött: lehetőség van az időzítésükre is. Kisebb, de hasznos újítás a sprintelési lehetőség: korlátozott ideig ugyan, de a fegyvert mellőzve rövid távon gyorsabban futhatunk. Egy kis lihegés után, újra feltöltődik az energiánk és futhatunk tovább.

Singleplayer azaz az egyjátékos mód:

Az egyjátékos mód ezúttal a második világháború második felét dolgozza fel: amerikai oldalról az Ardennekben zajló eseményektől kapcsolódhatunk be, a britek oldaláról egy kis szicíliai kalandban vehetünk részt, míg az oroszoknál Kurszk ostromától indul a történet - összességében 13 küldetésben vehetünk részt. Az egyszemélyes rész már az alapjátékban se volt hosszú, ez ugyanúgy elmondható a United Offensive-ről is: nehézségi szinttől függően 8-12 óra alatt végig lehet vinni a játékot.Talán a legélvezetesebb újítása a játéknak, hogy gyakorlatilag minden küldetésben kiszélesedik körülöttünk a világ, vagyis nem csak a mi fókuszunkban zajlanak az események, hanem körülöttünk mindenhol: a levegőben repülőgépek húznak el (és zuhannak le a közelben), a többi frontszakaszon is küzdenek a katonák stb.. Általánosságban elmondható, hogy jó pár szép, új effekt került a játékba, kezdve a különböző robbanási/füstölési effektektől a lezuhanó gépeken át az éjszakában fellőtt jelzőrakétáig. Annyi új környezeti elemmel sikerült tarkítani a játékmenetet, hogy nem igazán lehet kiszámítani az események további menetét, ami meglehetősen élvezetessé és kellően változatossá teszi a játékot. Az egyes pályák általában nagy kiterjedésűek, és így elég sok feladatot kell teljesítenünk rajtuk. Az azonban semmit sem változott, hogy többnyire előre kijelölt (illetve felaknázott) úton vagyunk végigterelve. Ezen az úton azonban nem igazán fogunk unatkozni, hiszen annak ellenére, hogy legtöbbször nem egyedül harcolunk, az ellenség mindig jó nagy túlerőben van. A csapattársaink nem a legjobb lövészek, de egy-két szituációt nélkülük igencsak nehéz lenne megoldani.Természetesen az UO-nak, mint minden játéknak, vannak negatív oldalai is. Ilyen például az, hogy bár számunkra sokszor egyetlen lövés is végzetes lehet, csapattársaink többsége kimondott terminátorként kel fel a sokadig találat után is.

Multiplayer azaz a többjátékos mód:

Az új multiplayer pályák méret tekintetében sokszorosai az eddigieknek. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a tankok és dzsipek többszemélyes módban is használhatóak a legtöbb új pályán. Játékmódok terén kettővel bővült az eddigi választék. Base Assault módban mindkét fél három bázissal rendelkezik, melyeket először szét kell bombázni, majd egy robbanóanyagot telepítve végleg megsemmisíteni. Az a csapat nyer, aki először pusztítja el mindhárom ellenséges bázist. A telepített bombát pedig meg is kell védeni, mert az S&D módhoz hasonlóan itt is lehetőség van azok hatástalanítására. Ez a mód nagyon élvezetes, hiszen sokszor 30-40 ember is játszik egy szerveren. Domination módban a pályán 5-6 zászlóval megjelölt pont van, ezek egyidejű birtoklása jelenti a győzelmet. Ha odaérünk egy ilyen ponthoz, kb. 10 másodperc alatt foglalhatjuk azt el, melyet a felhúzott zászló jelöl. Ha nem védjük meg, az ellenfél felhúzhatja a helyére saját zászlaját, és így megy ez egészen addig, míg egyik csapatnak nem sikerül elfoglalnia mindet. Emellett persze a régi játékmódokat is felfrissítette az, hogy a pályákon megjelentek a járművek. Multiplayer módban a pontszerzés már nem csak az általunk lelőtt emberek számától függ. Díjazza a program az adott pálya céljának teljesítésébe való közreműködést, például a robbanóanyagok telepítését vagy egy bázis elfoglalását. Az elért pontszám alapján pedig rangunk folyamatosan nőhet a játék során, ami különböző extrákkal jár. Például több gránát lehet nálunk, távcsövet kapunk, a legmagasabb fokozatot elérve pedig akár légitámadást is kérhetünk a választott célpont fölé. Ennek az újításnak van negatív oldala is: sokak arra hajtanak, hogy gyorsan elérjék ezt a szintet és az ellenség spawn (újraéledő) helyére küldjék.A United Offensive méltó kiegészítője az alapjátéknak, a Gray Matter megmutatta, hogyan kell egy profi játékhoz hasonlóan színvonalas kiegészítőt alkotni.


Multiplayer pályák

mp_arnhem

mp_berlin

mp_bocage

mp_brecourt

mp_carentan

mp_cassino

mp_chateau

mp_dawnville

mp_depot

mp_foy

mp_harbor

mp_hurtgen

mp_italy

mp_kharkov

mp_kursk

mp_neuville

mp_pavlov

mp_peaks

mp_ponyri

mp_powcamp

mp_railyard

mp_rhinevalley

mp_rocket

mp_ship

mp_sicily

mp_stalingrad

mp_streets

mp_tigertown

mp_uo_stanjelÚj fegyverek,eszközök

Amerikai fegyverek

0,30 Browning Caliber M1919A6 telepíthető könnyű géppuska

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Nagyon gyors

Sebzési érték: Magas

Mobilitás: Gyors

2.36 rakétavető, M1A1 "Bazooka"

Hatótáv: Mérsékelt

Tűzgyorsaság: Egy lövés

Sebzési érték: Óriási

Mobilitás: Lassú

0,50 Caliberű Browning géppuska

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Gyors

Sebzési érték: Óriási

Mobilitás: Lassú

M18 színes füst gránát

Hatótáv: Mérsékelt

Tűzgyorsaság: Általános

Sebzési érték: Nincs

Mobilitás: Nagyon gyors

Csomag

Hatótáv: -

Tűzgyorsaság: -

Sebzési érték: -

Mobilitás: -

Orosz fegyverek

Tokarev SVT-40

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Közepes

Sebzési érték: Nagy

Mobilitás: Gyors

Degtyarev-Pekhotny 28

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Nagyon gyors

Sebzési érték: Nagy

Mobilitás: Gyors

Tokarev TT-33

Hatótáv: Kicsi

Tűzgyorsaság: Közepes

Sebzési érték: Mérsékelt

Mobilitás: Nagyon gyors

Angol fegyverek

Webley Mk 4

Hatótáv: Kicsi

Tűzgyorsaság: Lassú

Sebzési érték: Magas

Mobilitás: Nagyon gyors

Sten Mk IIs hangtompítós

Hatótáv: Közepes

Tűzgyorsaság: Nagyon gyors

Sebzési érték: Mérsékelt

Mobilitás: Nagyon gyors

Német fegyverek

Gewehr 43

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Közepes

Sebzési érték: Magas

Mobilitás: Gyors

Machinengewehr 34

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Nagyon gyors

Sebzési érték: Magas

Mobilitás: Gyors

Machinengewehr 34

Hatótáv: Nagy

Tűzgyorsaság: Egy lövés

Sebzési érték: Nagyon magas

Mobilitás: Lassú

Raketenpanzerbüchse (Panzerschreck)

Hatótáv: Nagyon kicsi

Tűzgyorsaság: Gyors

Sebzési érték: Magas

Mobilitás: Közepes


Call of Duty végigjátszás

AMERIKAI KAMPÁNY

1. Küldetés: Bois Jacques

Mivel egy datadiskről van szó, semmiféle tutorialra ne szánítsatok, egyből a harctéren találjátok magatokat. Kövessétek a társaitokat egészen a farakásig és innen kezdjétek lőni a németeket, vagy csak hasaljatok le és várjatok, ugyanis pillanatokon belül megjelenik néhány ellenséges tank és vissza kell vonulnotok a dzsipphez.

Markoljátok meg a tetején lévő gépfegyvert (F) és a feladat egyértelmű: védjétek amíg vissza nem értek a főhadiszállásra. Főként gyalogosokkal lesz dolgotok és mivel itt végtelen lőszer áll rendelkezésetekre ez nem probléma. Útközben egyszer ledöglik a járgány, ráadásul zsákutcába is futtok, ilyenkor elég jó célpont vagytok a náciknak. Próbáljátok túlélni, míg végül eléritek a többieket.

Ha kiszálltatok a kocsiból kövessétek Anderson őrmestert a ti számotokra kijelölt lövészárokig és innét kezdjétek mészárolni a német kutyákat. Ha eleget megöltetek értetek jön Moody őrmester mivel segítségre lenne szüksége. Tehát most kövessétek őt egy másik lövészárokba ahol találhattok egy .30 cal gépfegyvert. Ezt először le kell állítanotok egy adott helyre (jobb egér gom utána sorozhattok vele. Ezzel gyerekjáték visszaverni a támadást, csak arra ügyeljetek, hogy ne jussanak a hátatok mögé.

Ha ez kész menjetek Moody után egy másik árokba, fogjátok az ott lévő mesterlövészt és a szedjétek le a szemközti dombokon lévő két MG 42-est. Nem nehéz meglátni őket, ugyanis állandó jelleggel tüzelnek. Ezután az őrmester kiugrik a hercmezőre ledobni a füstbombát, irányzékként a légierőnek. Természetesen fedezzétek. Ezután őt követve menjetek jobbra, mivel a németek itt áttörték a védelmet. Mesterlövésszel szedjétek le távolról a legzavaróbbakat és fussatok a legutolsó árokba. Itt fogjátok a rakétavetőt és likvidáljatok vele három, azaz három náci tankot. Ha végük, megérkezik az erősítés és kiirtsák a maradékot.

2. Küldetés:  Crossroads

Halgassátok meg a haditervet, majd Moody őrmestert követve menjetek egészen a dombtetőre, ahol elkezdenek rátok lőni a németek. A harcmező közepén lesérül az egyik katona, akit Moody jó őrmester lévén ki szeretne menekíteni a kereszttűzből. Szóval fedezzétek őt amíg odafut érte, felkapja és visszahozza. Főleg a domb tetején lévő MG 42-esre figyeljetek oda. Jó fedezéknek szolgál itt a két szikla, amik között épp ráláttok a gépfegyveresre. Miután biztonságban visszatérnek öljétek meg az összes nácit.

Ezután kövessétek az osztagotokat. Útközben találkoztok Goldberggel, aki figyelmezet, hogy a közelben van egy MG 42-es fészek. Kövessétek Moodyt, aki elvezet benneteket az erdőn keresztül e fészek mögé, amit tisztítsatok ki. Elég egy jól irányzott gránát is. A következő feladatotok elfoglalni az ez mögött lévő udvart. Menjetek a fészek melletti pajtába, innét jó rálátás nyílik majdnem az egész udvarra, úgyhogy lőjetek le minden németet akit csak megláttok. Ha már tiszta az udvar, akkor jöhet a ház. A csapattársak betörik a bejárati ajtót szóval jöhet egy újabb tűzharc. Ha ezzel is végeztetek, hallgassátok ki az emeleten lévő német tiszet, aki elárulja, hogy hol vannak a foglyul ejtett társaitok: a pajta melletti kis épületben. Mentsétek ki őket!

Most el kell jutni az útkereszteződéshez. Útközben rátok támad néhány német katona, de az mind piskóta ahhoz képest, ami a kereszteződésnél vár rátok. Bújjatok el egy nagyobb szikla mögé és onnét próbáljatok leszedni minél többet. Először összpontosítsatok a lövészárkokra, majd jöhet a farmház előtti udvar. Ha ez tiszta, már csak a konvoj maradt. Moodyt és még néhány katonát követve bújjatok meg a kijelölt bokrok és sziklák mögött és várjátok az érkezésüket. Miután az akna felrobbantja az első néhány járművet rajtatok a sor. Irtsatok ki mindenkit míg végül jön egy tank. Az egyik elesett csapattársatoktól (a tankkal ölik meg) vegyétek el a rakétavetőt és robbantsátok szét.Ha mindenki meghalt térjetek vissza az útkereszteződéshez.

3. Küldetés: Foy

A csapattársakat követve fussatok előre, megbújva különböző kisebb épületek és szalmakazalok mögött míg el nem értek egy istállóig. Futás közben használjátok a sprintet (Alt) és soha ne távolodjatok el a tömegtől különben végetek. Ha odaértetek az istállóhoz vegyétek fel a kerítés mellett egy elesett német katonától a mesterlövészt, ugyanis le kell szednetek egy figyelőt, aki az ágyútüzet irányítja. A fegyverhez kúszva menjetek oda, mert a figyelőn kívül van itt egy német mesterlövész is, konkrétan az elhullott német katonával átellenben elhelyezkedő ház ablakában. E háztól a balra lévő épület tetejét éktelenkedő lyukon keresztül irányítja a figyelő a támadást, úgyhogy lőjétek le. Javasolnám, hogy a mesterlövészt tartsátok magatoknál még jól fog jönni. Ha a figyelőnek vége már csak az ágyút kell felrobbantani. Kövessétek a csapattársakat egy emeletes házig, amely mögött található a keresett 88-as ágyú, csakhogy a ház emeletén szobrozik néhány MG 42-es. Azért írtam, hogy a snipert vigyétek magatokkal, mert ezeket távolról hatékonyan le lehet szedni, bár ha nincs az sem probléma, gránátokkal ki lehet robbantani őket, csak akkor közel kell hozzájuk kerülni. Öljétek meg az ágyút védő bagázst és ha idáig nem öltétek meg valahogy az MG 42-eseket, feladatul kapjátok a 88-assal szétlőni a ház tetejét, ezáltal kinyiffantani őket. Ezután már felrobbanthatjátok.

Moody kinyitja a 88-as mögötti ház ajtaját, nosza tisztítsátok ki. Innentől házró-házra fogtok járni, amelyeket meg kell tisztítani a német erőktől. Ezt a folyamatot szerintem felesleges konkrétabban leírni, a házak egymás mellett vannak, öljétek meg az összes nácit a földszinteken és az emleteken egyaránt majd menjetek a következőbe. Öszesen 5 házon kell végigmennetek, az utolsó ablakából rálátás nyílik egy német tigris tankra. A tank szerencsére a ház udvarán áll, tehát fussatok ki, helyezzétek el rajta a robbanószert majd vissza a házba és ki a Moody által kinyitott hátsó ajtón.

Menjetek ki az udvarra, ahol a garázson keresztül rátok támad a németek egy csoporja. A garázson átkelve ki az utcára majd foglaljátok el az azzal szemben lévő templomot. A kis mérete ne tévesszen meg, dugig van nácikkal. Ha tiszta menjetek fel az emeletre fogjátok a mesterlövészt és fel a tetőre. Innét kell leszednetek 7 rakétavetővel felszerelt németet addig, amíg meg nem érkezik az erősítésnek szánt tank. Ha megérkezik és az egyikük ne adj isten lelövi a missziónak vége. Mással ne igen törődjetek max. a szemközti ház tetején lévő MG 42-essel mert a tank ha megérkezik és nincs RPG úgyis kinyírja őket.

Ezután fussatok a város szélére Foley kapitányhoz, ahol megtámad benneteket egy anti-tank jármű. A probléma, hogy az előttetek lévő híd túloldalán, a farm pajtájából lő rátok. Úgyhogy harcoljátok el oda magatokat. Ne nagyon lövöldözzetek távolból, próbáljatok minél közelebb menni, mert ha távol vagytok a németek folyamatosan regenerálódnak. A pajta előtt találtok rakétavetőt, amivel likvidáljátok és ha vége találkozzatok Foleyval a farm udvarán.

4. Küldetés: Noville

Most már nem maradt más hátra mint Noville városa. Halgassátok meg a haditervet, majd amint leszálltok a kocsiról és megkapjátok az irányítást Foleyt követve fussatok a balra lévő kocsmába. Tisztítsátok ki, majd megint jön egy háztisztítós szakasz mint Foyban. A házak szintén egymás mellett vannak, tehát menjetek sorba és öljetek meg minden németet. A kocsma utáni második házban menjetek a pincébe, ahol Anderson kirobbantja a falat. A keletkezett lyukon tovább és tisztítsátok meg a ház többi részét.

Mostmár irány az utca és a célpontotok az annak a végén lévő nagy épület. Az utca természetesen meg van hinte nácikkal és a célépület ablakban lévő MG 42-es sem könnyebbíti meg az életeteket, viszont van itt elég autó, törmelékek és mindenféle fedezék, amik mögött megbújva előbbre juthattok egészen az épület udvaráig. Itt feladatul kapjátok azt megtisztítani. Először az MG 42-est szedjétek le, ha fegyverrel nem megy akkor hajítsatok be egy gránátot az ablakon, majd a többi katonát az udvaron. Mivel a főbejárat zárva van, menjetek be a oldalsó bejáraton és szobáról-szobára járva tisztítsátok meg az egészet. Amint elfoglaltátok már jön is az ellentámadás.

Először is déli irányból jönnek a németek. A ház ezen oldalán van egy hatalmas lyuk az mellett pedig egy MG-34-es. Ez a .30 calhoz hasonló fegyver, mivel le kell állítani egy helyre, hogy lehessen vele lőni. Jelen esetben állítsátok a lyukhoz és lőjétek, akit csak értek. Az elkerülhetetlen, hogy néhány be ne jusson a házba ezért időközben nézzetek a hátatok mögé is. Ha eleget megöltetek jön egy tank, amit a ház hátsó bejárata mellett lévő rakétavetővel szétrobbanthattok. Most már irány a ház északi oldala, ahol a falat az előbbi tank már az érkezésekor szétlövi. Ide a lyukba állítsátok le az MG 34-est és megint likvidáljatok minden nácit. Most már jóval kevesebb lesz.

Ha végeztetek velük, meg kell védenetek Moody őrmestert és a harmadik osztagot, akik csak most indulnak a ti épületetek felé, de erős ellenállásba ütköznek. Fussatok a szomszédos szobába és itt fogjátok az ablakban lévő az MG 42-est. Irtsátok vele a németeket, akik főleg jobb oldalról érkeznek, míg az összes honfitársatok el nem éri a házat. Fog érkezni egy jármű is néhány emberrel, de amúgy semmi extra csak a tetején lévő gépfegyveres piszkálhat egy kicsit benneteket.

Miután Moodyn is segítettetek már csak védenetek kell az épületet. Csak. Szerezzetek be egy jobb gépfegyvert, egy BAR-t vagy egy MP44-est, a házban és a körül találhattok bőven és legyen veletek egy rakétavető is, ugyanis ha jól számoltam összesen öt tank és két szállítójármű fog rátok támadni a hadseregnyi német katonán kívül. Mellesleg orvosságból is van itt bőven. Legegyszerűbb ha bevetitek magatokat egy sarokba, irtjátok a nácikat míg nem szól valaki, hogy egy tank közeledik. Akkor azt szétrobbantjátok majd vissza a sarokba és ezt így folytatva, míg meg nem érkezik a légierő, ami végez a maradékkal.

BRIT KAMPÁNY

1. Küldetés: Bomber

Most kipróbálhatjátok, milyen az élet egy bombázóban. Az egyik repülőben vagytok lövész, ami épp egy bombázára készül. Ha megkapjátok az irányítást, menjetek a pilótafülkéban lévő fegyverhez, kapjátok el (F) és várjatok, míg túljuttok az ágyútűzön. Ezután jön a harc. Ezt a fegyvert elég pontatlannak találtam, de lehet, hogy csak én vagyok pancser. Lényeg, hogy irtsátok az ellenséges repcsiket -ebben, nem is csekély mértékben, segítenek a társak- míg meg nem hal a gép farában trónoló lövész. Mivel abból az irányból elég keményen támadnak irány gépágyújához, amivel viszont már keményen lehet kaszálni. Innentől kezdve a pilóta parancsára a fegyverek között kell szlalomoznotok, attól föggően honnét jön a tamadás és visszaverni azt. Útközben a leszakadt részek miatt kétszer el kell csuknotok az üzemanyag befecskendezését a motorba, amit az oldalfegyverek melletti szelepek elforgatásával tehettek meg. Védjétek a gépet, míg el nem értek a célpont fölé, ekkor a bombák melletti kurblit elcsavarva ledobjátok az áldást. Ezután már csak lelövik a gépeteket, de semmi pánik, van ejtőernyő.

2. Küldetés: Train Bridge

Az ernyővel fennakadtatok egy fán, minden felszerelés és fegyver nélkül, ami azért is jó, mert alattatok járőrözik néhány német katona. Ekkor érkezik néhány honfitárs, akik lelövik őket és még benneteket is leszednek a fáról. Cserébe megengedik, hogy segítsetek nekik, felrobbantani egy vonatot. Tehát kövessétek őket egy vasúti alagút bejáratáig, ezt tessék alaposan kitisztítani, majd irány a tőle balra lévő farm. A lehetőségekhez képest, próbáljatok észrevétlenül minél közelebb osonni a farmházhoz. Nem nehéz, van két kerítés, meg hát sötét van. Elég követni Ingramot. A bejáratnál a harc már elkerülhetetlen és amit eldördül az első lövés a padlásszoba két ablakán megjelenik egy-egy MG-43-as. Ezért jobb minél közelebb lenni a házhoz, mert egy sprint és bent vagytok, megtisztítjátok a földszintet és fenti két gépágyús már háttal állva igazi csemege. Ha ez tiszta, jöhet a ház melletti pajta, ahol mészároljátok le a maradék egy-két nácit.

Most már irány a híd, amin a vonat, ha minden kóser át fog haladni. Kövessétek a társaitokat, egy egész lineáris részen egy vasúti barlanghoz. Az út nem túl hosszú, egy sötét erdős rész meg egy tisztás, melynek a végén egy MG-42-es fészek van (a sziklákat fedezéknek használva közelítsétek meg, ha elég közel lesztek várjatok míg valamelyik csapattársra koncentrál és szedjétek le). A barlangon keresztül eljuttok egy kisebb német bázisra, amit más választás híján ki kell tisztítanotok. Mögötte már ott a keresett híd. Az egyik elesett nácitól szerezettek robbanószert (térkép) és irány a híd. A közepén lévő létrán másszatok le egy szegélyre, melynek a két végén van egy-egy léra. Ezeken eljuttok a híd legaljára, itt pedig a kijelölt helyeken helyezzetek el négy robbanószert. Vissza a létrákon a hídra, majd fel az az melletti hídra a detonátorhoz. Mivel a legtöbbet ti güriztetek, ti is robbanthatjátok fel a vonatot. Várjatok a parancsra, és repítsétek égbe a mozdonyt.

Most már csak vissza kell jutnotok a farm pajtájában lévő kocsihoz, csakhogy az alagutat eltorlaszolta egy német járgány. Öljétek meg az összes ebből kiszállót majd a társakat követve az erdőn keresztül futás a farmra. Útközben figyeljetek a nyomotokban loholó nácikra, míg végül visszaértek. Természetesen a farmot újból elfoglalták, de ne törödjetek senkivel, sprint a pajtához és fel a kocsi hátuljába. Ezzel már elhúzzátok a beleteket.

3. Küldetés: Sicily 1

Ha a hajócska, amiben ültök kiköt, szálljatok ki a mólóra és várjatok, amíg Ingram ki nem nyírja az őrház előtti katonát. Ezután lépjetek be az épületbe és likvidáljátok az ott heverésző másik két őrt. Ha végük, a társaitokkalat a partszakaszt követve menjetek egy bunkerhoz. Ezt is tessék kitisztítani és beszállni az előtte álló kocsiba. A szállítást sokáig nem élvezhetitek, ugyanis a jármű néhány méter után ledöglik. Marad hát a klasszikus sétafika. Menjetek fel a világítótoronyig és tisztítsátok ki az udvarát és a belsejét egyaránt. Nincs sok náci, úgyhogy probléma vele nem igazán lehet. Ha minden tiszta, a világítótorony falára bévülről rakjatok a kijelölt helyekre robbanószert (összesen hármat) és a toronytól jobbra lévő lejtőnek fussatok a tetejére. Innét megszemlélhetitek a robbanást.

A mellettetek lévő törmelékeken feljuthattok egy óriási fal tetejére, ahol Ingram ketté válaszja a csapatot. Nektek meg kell keresnetek és tömkre kell tennetek a kommunikációs eszközöket. Nyomás balra, harcoljátok magatokat keresztül a folyosón, a végén újból ki a fal tetejére majd be az épületbe. Balra láthattok lépcsőket, na először menjeteke jobbra, lőjétek szét a katonákat és a kommunikációs berendezést, majd le az előbb látott lépcsőkön az udvarra, ahol már Ingram vár benneteket.

Harcoljátok magatokat keresztül az udvaron, majd Ingramot követve, be a föld alatti garázsba. Ha ezt is megtisztítjátok, újabb parancsot kaptok: néhány dokumentumot kell megszereznetek. A garázs aljában lévő egyetlen lehetséges úton menjetek tovább egy lineáris szakaszon, ami gazdagon meg van hintve németekkel. Végül egy elágazáshoz értek. Balra egy ajtó, jobbra egy felvonó. Először válasszátok az ajtót, ez mögött egy kis helyiségben vannak a keresett papirok. Ha megszereztétek, ereszkedjetek le a felvonón. Megint egy lineáris útszakaszon kell magatokat végigharcolni, amin maximum az egyik forduló mögötti két MG-42-es jelenthet gondot, de azokat egy jól irányzott gránát elintézi. Végül elértek egy ágyúhoz, amit robbantsatok fel. Az ágyútól balra is, jobbra is van még egy, amiket jó lenne szintén megsemmisíteni. Ha felrobbantak két német kijön a zajra, ezzel megnyitva nektek a továbbvezető utat. Menjetek le a lépcsőn és elértek a lőszerraktárba. Mondhatnám, hogy mészároljatok le mindenkit, de erre magatoktól is rájöttetek, rakjatok robbanószert az ágyútöltetekra (szintén három) menjetek vissza a felvonóhoz, majd a garázsba a többiekhez. Itt verjétek vissza a németek szánalmas kis ellentámadását és futás az udvarra, ahol szálljatok be Ingram mellé a motorba. Most jön egy kis motorozás, míg végül beértek egy alagútba.

4. Küldetés: Sicily 2

Ahogy sejthettétek egykemény üldözés következik, és mivel Ingram a sofőr, nektek kell védeni a motrot. A nácik főleg kis teherkocsikkal támadnak és néha hasonló motrokkal mint amilyennel ti mentek. Csak lőjetek mindenkit, míg végül felborultok. Kövessétek Ingramot a legközelebbi házba, annak az emletéről ki az ablakon egy sikátorba, ami egy kis térre vezet. Ne nagyon foglalkozzatok azzal, hogy mindenkit kinyírjatok, mivel Ingram sem teszi ezt és szó nélkül képes elhagyni benneteket. Úgyhogy mindig legyen a szemetek előtt. Kövessétek, míg el nem állja az utatokat egy kocsi. Ekkor gyorsan a törött kerítésen keresztül jobbra és a parancsnokot követve a lejtőkön le a tengerparti bunkerhoz. Ezen harcoljátok magatokat keresztül és uzsgyi a partra, majd beszállás a PT csónakba. Megint Ingram fog vezetni, a ti felelősségetek a fegyver. A tiétekhez hasonló hajókat kell szétlőnötök, összesen nyolcat, persze nem egyszerre, először kettesével jönnek majd utoljára egy négyesfogat. Nem a legegyszerűbb, bár nem is lehetetlen. Ha végük, vége a küldetésnek és ezzel együtt a brit kampánynak.

OROSZ KAMPÁNY

1 Küldetés:. Trenches

Amint kiszálltok a vonatból fussatok a teherkocsikhoz, hallgassátok meg a lelkesítő beszédet és szálljatok fel a kocsira. Most egy hosszú utat kell kivárnotok, amíg elvisznek benneteket a bunkerokhoz. Próbáljatok guggolva maradni út közben, mert a fejetek felett repkedő repcsik néha eltalálnak ha álltok. Ha megérkeztetek futás a lövészárkon keresztül be a bunkerba, ott besorakozni lőszerélt és induljatok a többi újonccal a jobb oldali szárnyhoz, amit meg kell védenetek. Először guggoljatok a társak mellé, mivel megpróbálnak lebombázni benneteket, de közöttük sérülésmentesen is átvészelhetitek. Ha vége a bombázásnak jönnek a földi osztagok. Pumpáljátok őket ólommal, ne sajnáljátok a fasiszta disznókat. Ha mind meghalt jöhet a bal oldali szárny. Honfitársaitokat követve egy lövészárkon és egy bunkeren keresztül juthattok oda. Itt jóval kevesebb lesz belőlük, de azért csak tessék lelkiismeretesen szétlőni mindet.

Ha ezek is meghaltak, Antonov őrmestert követve menjetek vissza a jobb szárnyhoz, ahol láthatjátok, hogy érkezett három elefánt tank. A ti dolgotok felrobbantani mindet. A lövészárokban balra elindulva kijuthattok az egyik társatok által kirúgott fakerítésen a harcmezőre. A terep elég nyitott, de teli van tankok roncsaival, amik kitűnő fedezéket biztosítanak. Az elefánt tankok pedig egymással párhuzamosan állnak, úgyhogy sorban, fedezékből-fedezékbe futva, jussatok el hozzájuk és robbantsátok fel őket. Van itt elég katona is, de azok regenerálódnak, szóval nem kell túlzásba vinni a mészárlásukat. Haszontalalan. Ha a harmadik is felrobbant a mellette lévő úton végighaladva fussatok Antonovhoz.

Feladatul kapjátok tőle a közelben lévő falu visszafoglalását, úgyhogy kövessétek a nácikkal erősen elhalmozott utat, míg el nem értek egy malomhoz (ami malomhoz véletlenül sem hasonlít, de a játékban így nevezik), ahol már vár rátok néhány orosz katona. Tehát indul az ostrom. Semmi extrára ne számítsatok, a falu kitísztítása abból áll, hogy három házikón és egy udvaron kell magatokat keresztülharcolni, ráadásul az ellnállás is gyér. Az utolsó háznak menjetek az emeletjére, ott fogjátok a gépágyút és segítsetek visszaverni az ellentámadást. Másfél percig kell védekeznetek, ekkor megérkezik az erősítés. Most már csak fussatok vissza a parancsnokhoz, akitől dicséretben részesül az egész bagázs.

2. Küldetés: Ponyri

Haladjatok előre Ponyri városa felé, míg a kanyar mögött meg nem pillantjátok a vonatállomást. De az tényleg csak egy pillantás legyen, mert ha tovább nézelődtök olyan sortüzet kaptok a nyakatokba, hogy attól koldultok. Bújjatok gyorsan a veletek tartó tankok valamelyike mögé és ezt fedezéknek használva közelítsétek meg az állomást. Közben persze kikukucskálhattok mögülle és leszedhettek pár németet. Ha elég közel értetek, a társaitok elindulnak balra, hát kövessétek őket. Pár nácin átvergődve menjetek egy fatető alá, ahol leszedi az egyik embereteket egy mesterlövész, aki szemközti toronyban bújik. Nincs túl messze, szóval a Mosin-Nagattal is könnyedén leszedhetitek. Ezután már rohamozzátok meg az állomást. Az egyetlen bejárat a jobb oldalán éktelenkedő lyuk, szóval ezen be és az összes nácit legyilkolni. Ha tiszta, a bajtársak kinyitják a városba vezető ajtót.

Nyomuljatok előre a városban a csapatotokat követve egészen az iskola épületéig, melynek az emeletéről vidáman ritkítja soraitokat egy MG-42-es. Harcoljátok keresztül magatokat a földszinten, majd irány az emelet, ahol kinyiffanthatjátok. Ezután vissza az utcára a bajtársakhoz, amikoris megtámad benneteket egy tank. A változattoság kedvéért most nem nektek kell felrobbantani. Az egyik közlegényt követve kerüljétek meg a tank melletti épületet, így mögé kerültök és fedezzétek a katonát amíg ráhelyezi a robbanószert. Most vissza a csapathoz, akikkel egy törött kerítésnél találkoztok újra. Mellesleg erre a helyre tökéletes rálátása van az utca végi épülteben trónoló MG-42-es. Szóval jöhet az eksön. A kerítéstől balra lévő rozzant házba sprinteljetek be, ennek ki a hátulján éktelenkedő falon és az utcán végig a gépfegyveres házáig. Tisztítsátok ki. Vannak itt bőven, ezért a legtisztább megoldás néhány gránát. Ha ezekkel is végeztetek az oroszok megindulnak, lemészárolják az utcán az összes ellent, sőt egy bátor katona felrobbantja a ház előtti tankot is. Persze azért védjétek őt a felszabadított MG-42-essel.

Harcoljátok keresztül magatokat az utcán, míg el nem éritek a gyárat. Nyírjátok ki a néhány németet az udvarán majd irány az alagsor. Innentől szobáról-szobára, emeletről-emeletre járva végig kell harcolnotok magatokat a gyáron, míg el nem érkeztek egy hatalmas terembe. Menjetek a földszintre, ahol a társaitok kitörik az egyik falat és segítenek kiirtani a nácikat. Ekkor megjelenik egy újabb tank. A terem közepén egy zöld ládában találhattok rakétavetőt, ezzel lőjétek szét, de elölről célozzátok meg, mert az oldala páncélozott. Ha a tanknak vége és a német katonák is meghaltak gyülekezzetek össze a terem közepén.

3. Küldetés: Kursk

Egy tank irányítása a feladatotok, amivel még lőnötök is nektek kell. Bár ez mondhatni egy pihentető küldetés, mivel ha nem vetitek be magatokat az ellen közé mint Rambo, akkor semmi probléma nem jelentkezhet. Egy osztagnak vagytok a része és egy teljesen lineáris úton kell magatokat végigharcolni Prokhorovka városáig. Mindig hagyjátok a társakat előre menni és segítsetek nekik szétlőni a német tankokat. Ha eléritek a várost már csak tisztítsátok ki.

4. Küldetés: Kharkov Outskirts

Most már jöhet Kharkov ostroma. Amint megkapjátok az irányítást sprinteljetek a legközelebbi hátromhoz és bújjatok a szemközti épülte MG 42-esei elől. Túl sok van belőlük ezért ne is próbálkozzatok leszedni őket, ráadásul nem is fogynak el. Fedezékből-fedezékbe futva jussatok el a házhoz legközelebbi kerítésmaradványig, amikoris megérkeznek a szövetséges tankok és szétbombázzák a gépfegyvereseket. A tankok mellett induljatok el és futás a jobb oldali első épülethez, ahol már vár Antonov őrmester.

Most el kell pusztítanotok három anit-tank fegyvert, úgy hogy légibombázást irányítotok a pozíciójára. Fussatok az őrmester melletti emeletjére és a falon lévő lyukon keresztül láthatjátok a szemközti épület aljában lévő ágyút. Távcsővel mérjétek be (3) és a bal egér gombbal megadjátok a koordinátáit, így azt lebombázzák. A többiek kinyitják a továbbvezető ajtót, ahol a nácikon keresztülharcolva menjetek a leszakadt falú folyosóra, a lyukon ugrás az utcára és a bal oldali sikátoron keresztül irány a mellettetek lévő épületbe (jobbra menve is odajuttok, de akkor könnyű célpont lesztek egy gépágyúsnak). Verekedjétek fel magatokat a harmadik emeltere és az ablakon kinézve ráláttok a második ágyúra. Térjetek vissza a földszintre, itt a bajtársak kinyitják a hátsó bejáratot. Vigyázat, amint kinyílik, elkezd tüzelni egy MG 42-es és pár egyszerű katona. Várjatok egy kicsit, utána kiugrás és egy pontos célzással végezhettek vele. Ezután futás a szemközti ablak ahonnét megláthatjátok a tankot. Ha ez is likvidálva irány az utca és csatlakozhattok a többiekhez.

Nyomuljatok előre míg meg nem jelenik egy tigris és szét nem löni a veletek tartó tankot. A romok között egy zöld ládában találhattok rakétavetőt, amivel végezhettek vele, vagy esetleg megvárhatjátok a következő tankotokat, ami elvégzi helyettetek a munkát. A tank szintén lő egy lyukat az egyik falba, amin keresztül folytassátok utatokat egészen az épületekig, amit feladatul kaptok kitisztítani. Pár katonával járjátok sorba a szobákat és nyírjatok ki minden nácit. Ha tiszták térjetek vissza az őrmesterhez és nyomuljatok előre egy udvarig, ahova a körben lévő házakból állandóan fognak seregleni a német katonák. Találjatok egy megfelelő pozíciót és pumpáljátok beléjük az ólmot. Rövid időn belül szétlövi a falat egy újabb tigris, de semmi páni vennak az épületben rakétavetők. Ha az összes ellennel végeztetek befejeződik a küldetés.

5. Küldetés: Kharkov Station

Elérkeztetek a város szívébe és ezzel egyidejűleg az utolsó küldetéshez. Gondolom nem árulok el vele nagy titkot, hogy ez lesz a legnehezebb. Először verekedjétek keresztül egy rövid útszakaszon, ami a mérete ellenére jól meg van hintve nácikkal, míg végül elértek egy romhoz, ahonnét ráláttok a térre. Fussatok a ház aljában szobrozó Antonov őrmesterhez, akivel keresztül kell jutnotok a téren a bal oldali épületbe. Azt szeretné, hogy miközben fedezékből-fedezékbe fut (amit tankok képeznek és összesen kettő van belőlük) fedezzétek őt, utána pedig odafutni hozzá. Nekem ilyenkor általában elhalálozott, szóval legtisztább ha futtok vele együtt, közben lövitek az ellent, így nemcsak rá céloznak alias valószínűbb, hogy túléli. A lényeg, hogy jussatok el az épületben a rádióshoz.

Mivel a tankok a mozdonymaradványok miatt nem tudnak továbbjutni, ezért hívtok pár szerelőt, akik ezt képesek felrobbantani. Mindig kettesével jönnek és a célotok, keresztüljuttatni őket a téren, hogy égbe repítsék a szemetet. Az egyik megoldás, hogy az épületben lévő mesterlövésszel fedezitek őket, a másik, hogy velük tartotok és ész nélkül szétlőtök minden nácit. Nekem az utóbbi jobban bejött. Ha meghalnak semmi probléma, jön egy újabb páros. Miután felrobbantották, fussatok Antonovhoz, amikor megzavarja meghitt beszélgetéseket pár He111s r11;es bombázó. Gyorsan fussatok a Flak ágyúhoz (az előbb feltrobbantott mozdonyok mellett r11; lásd a térképet) és szedjetek le vele összesen kilencet. Hármasával jönnek és legyetek pobtosak, mivel ha a fejetek fölé érnek minfen probléma nélkül rátok dobnak egy bombát. Ha minddel végeztetek irány a vonatállomás.

Először tisztítsátok meg az épületet majd manjetek ki. Itt jön a finálé. Az állomás ostrom alatt van és vissza kell vernetek a németek támadásait. A tifeladatotok: öt tankot kell szétrobbantani. Itt-ott vannak eldobálva rakétavetők, de az államos közepén lévő ágyúk sokkal hasznosabbak. Az életeteket még nehezítik a rendszeresen visszajáró bambázók, akik elől most csak sunyni tudtok. Ha meghalljátok a "Stukas! Take Cover! " felkiálltást, azonnal fussatok fedezékbe, valamelyik mozdony alá vagy vissza az épülethez. Legegyszerűbb ha ott is maradtok, amíg nem szólnak a többiek, hogy jött egy tank. Akkor sprint az ágyúhoz és szétlőni. Nálam előfordult az is, hogy lebombázták a saját tankjukat is, de erre azért ne építkezzetek. Ha az öt tank likvidálva két percig kell húznotok, amíg meg nem érkezik vonattal az erősítés. Most sem kell terminátorként belevetni magatokat a harcba, egyszerűen másszatok be egy mozdony alá, onnét pedig nyugodtan ritkíthatjátok a németek sorait. Ha letelt az idő, jön felmentő sereg és tiétek Kharkov városa.


Tokarev SVT-40

Hatótáv: Nagy

Ismétlési sebesség: Közepes

Sebzési érték: Nagy

Mobilitás: Gyors

 

Kapcsolódó galéria
Kapcsolódó videó
Call of Duty: United Offensive trailerA Call of Duty: United Offensive részének hivatalos E3 bemutatkozó trailer videója
Kapcsolódó letöltés
Call of Duty: United Offensive 1.51 patchCall of Duty: United Offensive 1.51 patch
· coduo_patch-2012-02-04.exe · 2012. február 04.
letöltés
1233 letöltés
 
NIKE
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Mérkőzések és fogadás

 
vs.
1:0
 
vs.
2:0
 
vs.
0:3
 
4867 fogadás történt eddig
további meccsek

Utolsó hozzászólások

 
TaKeC állapota
április 09.
 
A tegnapi napon... hír
november 18.
 
Milan6986 állapota
november 24.
 
Black Ops 4 - Egy... hír
október 23.
 
pirlo állapota
január 06.
 

Ajánló

 

Szavazás

 

Call of Duty képekben

 
 
kép 463
 
1692
 
 
 
kép 13
 
1716
 
 
kép 436
 
2055
 
 
 
kép 370
 
2135
 

Call of Duty Hírlevél

 
Iratkozz fel COD hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Call of Duty sorozat világának legfontosabb híreiről.

Call of Duty a facebookon

 

A világ hírei

 

Call of Duty Ghosts - exkluzív interjú és élménybeszámoló Los Angelesből

Az Activision kivitte Deavet Los Angelesbe, hogy megcsodálhassa a Call of Duty: Ghosts-ot. Most ő mesél, interjút is készített, kulisszák mögé is benézett.
május 23. - GameStar Online

Call of Duty: Black Ops II - megépült Nuketown

Ha van kedvetek (és elég pénzetek) hozzá, élőben lőhettek egymásra a Black Ops 2 Nuketown 2025 nevű pályája alapján készült paintball pályán.
május 16. - GameStar Online

PEN - LAN 2013 Tavasz

Mivel sikeresen átvészeltük a legutóbbi világvégét is, így ideje lenne megünnepelni egy újabb Lan-Party-val! Ahogy az már-már megszokott a szorgalmi időszakot ismételten egy LAN-al zárjuk, így levezetve a felgyülemlett feszültséget. Ha szeretsz, csapatban
május 05. - http://www.clancore.hu

Modern Warfare 3 - DLC Collection videók

A Call of Duty: Modern Warfare 3 -hoz nemrégiben megjelenő DLC -kben található új pályákról küldött egy régi ismerősünk Kr1sz, néhány jó minőségű videót, melyekben az adott pálya végigjátszását láthatjátok az ő szemszögéből. Ráadásul az egyik videót komme
július 10. - http://www.clancore.hu

PEN - LAN a ClanCore szemével

2012 Május 12.-én a Pannon Egyetemen Nagykanizsai Kampuszán került megrendezésre a PEN LAN immáron sokadjára. A ClanCore admin gárdája is részt vett a rendezvényen és a kameránkat sem hagytuk otthon. A videó most készült el és közel 7 perc hosszúra siker
május 28. - www.clancore.hu