Chat
Online
Chat now
5 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Call of Duty hírek

 

Partnereink

 
 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 
CoD4 magyarosítás
73051 megtekintés
 
 
CoD2 PB frissítés!
35295 megtekintés
 
Sikerre éhesen – HELLO KITTY
24835 megtekintés
 
eLastic movie by imao
21027 megtekintés
 
Közlemény
19281 megtekintés
 
PunkBuster frissítés - CoD2
17831 megtekintés
 
 

Beszéd téma

 
Elmarad az Alienware Gameshow
407 hozzászólás
 
ICL14 CoD4 Végeredmény
316 hozzászólás
 
 
ICL13 Végeredmények
154 hozzászólás
 
Hungarian Eliminate Cup vol.5
144 hozzászólás
 
eLastic movie by imao
121 hozzászólás
 
A WesternWolves is kilép
119 hozzászólás
 
 
Hivatalos közlemény AWG
109 hozzászólás
 
 
by sANtiaGo 2012. február 06. 13 hozzászólás
 

Egyik lelkes olvasónk vettette fel a kérdés, hova tűntek a régebbi multigamingek? Gondoltam írok egy kicsit erről, mely persze az egyéni véleményem.

Számos régebbi multigaming,egyesület, csapat oszlott fel, vagy csak kezdett mással foglalkozni. Az az igazság, hogy manapság már komolyabb csapat és szponzor nélkül nem éri meg vele foglalkozni.

Rengeteg oka van, miért nem tudnak a kisebb gamingek fejlődni és miért nem találnak nagyobb szponzorokat, nagyobb támogatást. Tegyük fel Józsika belefog egy csapat létrehozásába, mellyel tök jól elvan 1,2 akár 3 hétig is, de utána már többet akarna. Elkezd szponzorokat keresni, melyek valljuk be őszintén, nem nagyon ragadnak az emberre, nem úgy mint a kosz.

De mégis jól csinálja, és mivel látott pár olyan oldalt, ahol ki voltak rakva a támogatók bannerei, így rákattint és elkezdi felvenni velük a kapcsolatot. Eleinte lelkesen keresgél és minden apróbb sikernek meglehetősen örül. Ám ez a lelkesedés egyre csak hanyatlik azért, mert azok a támogatók, melyekkel sikeresen megegyezett, nem adnak nagy supportot, csak a szokásos kis "önkényes" támogatásukat. Ezek nekik nem kerülnek nagy pénzbe, viszont a kapott reklám jóval költségesebb lenne, ha fizetniük kellene azokért a felületekért.

Na már most, a csapat vezetője Tagfelvételt hirdet, mivel talált egy-két jobb fajta szponzort. Húúúú csak úgy özönlenek a jelentkezők, szinte már nehezére esik a vezetőnek a választás, de mégis dönt, saját belátása szerint. Jönnek a szokásos körök, felveszik a nevet, elkérik a szervert, a kedvezmény kupont stb...

Eleinte még szépen is halad a multigaming élete, bár döcögősen. Ám ez sem tart sokáig, ugyanis az egyik csapat előáll azzal a kérdéssel, hogy mit tudnak adni nekik lanra. LAN?! WTF?! Az meg mi kérdezi a gaming vezetője. Sikeres szóváltás után a tulajdonos megint elkezdhet keresgélni támogató után, aki minimálisan beleszállhat a lanköltésgekbe. De itt jön a bibi, mivel a magyar cégek nem hisznek az Esport nyújtotta reklámlehetőségnek, vagy ha hisznek nem akarnak erre költeni és a lehető legkevesebb kiadásból akarják a legtöbbet kicsikarni. És ha nincs támogatóm akkor nincs jobb csapat, ha nincs jobb csapat, nincs jobb eredmény és ha nincs jobb eredmény, nem lesz komolyabb támogató.

Igen ez egy ördögi kör, ezen kell tudni a gamingnek felül emelkedni ahhoz, hogy a végén egy sikeres csapat legyen, ahol megfelelőek a körülmények a versenyzéshez, versenyeztetéshez. Ahogy már írtam ez az egyéni véleményem, tapasztalatom. Van jópár trükk, hogyan lehet ezeket kijátszani, de az a baj, sok "Esport manager" nem tudja még ezeket, vagy nem jöttek még rá, melyet egyesek tanulnak, egyesek tapasztalnak, míg mások csak ábrándoznak ezekről.

Szumma szummáról, ha bele akartok vágni, csak is komolyan tegyétek azt, anélkül csak Füstbe ment terv lesz a végén.

 
 
Most olvassák a cikket
 
Eddig 13 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Zico

febr. 06., 22:30
kb...de az jól ment köszönöm szépen de én se értetem már kezdtem elhinni hogy cod sztár vagyok :D:D de azt még se:D
 
 
 
 
noavatar
Zico  hc 2.-ről rémlík nekem is..persze kisebb lelkes teameknek is meg kéne adni a lehetőséget nem csak a "nagy" neveknek ez jó ötlet+az ismertebb figurákal mind volt interjú ezer is ugyse tudd ujat móndani mint ann amikor velem készítetek 7-jére is mit meséljek épp mit ettem 2 hete ?:D de egy kevésbé ismert tudna bőven mesélni persze nem valami csaló brigádal kell azok maradjanak is a névtelenségben.
 

Szumi

febr. 06., 22:21
Oszt veled minek készített bárki is interjút? :p Hogy megy a kupás reg biznisz? :DD
 
 
 
 

Zico

febr. 06., 22:01
hc 2.-ről rémlík nekem is..persze kisebb lelkes teameknek is meg kéne adni a lehetőséget nem csak a "nagy" neveknek ez jó ötlet+az ismertebb figurákal mind volt interjú ezer is ugyse tudd ujat móndani mint ann amikor velem készítetek 7-jére is mit meséljek épp mit ettem 2 hete ?:D de egy kevésbé ismert tudna bőven mesélni persze nem valami csaló brigádal kell azok maradjanak is a névtelenségben.
 
 
 
 
noavatar

Szumi

febr. 06., 21:28
Zico volt mg-m, de az messze nem volt híres a cod scenében :) Mondjuk huncupon volt egy 2. helyünk oszt annyi.
Jelentkeztem én is ide hírírónak, le is írtam a jelentkezésben, hogy célom lenne nem annyira neves szervezetek vezetőivel interjút csinálni, kapják meg ők is a lehetőséget hogy megismerje őket ország-világ.
 
 
 
 
Zico  tényleg milyen MG-k léteznek még ?jó 1 évig megint teljes cod elzártság volt most is csak a pubok vílágát járom wod,tcfc ezek még élnek ??szumi ha jól emlékszem nektek is jó mg-tek volt régen ha keverlek bocs de sok embert nem ismerek már ahogy engem se:D
 

snowy

febr. 06., 21:04
Kellene indítani erre egy fórumtémát ahol az mgket gyűjtjük, de hamarosan jön a klánregisztrációs funkció is az oldalba.
 
 
 
 

Zico

febr. 06., 21:03
tényleg milyen MG-k léteznek még ?jó 1 évig megint teljes cod elzártság volt most is csak a pubok vílágát járom wod,tcfc ezek még élnek ??szumi ha jól emlékszem nektek is jó mg-tek volt régen ha keverlek bocs de sok embert nem ismerek már ahogy engem se:D
 
 
 
 

spilerr

febr. 06., 20:05
Igen, én már többször kerültem bele az ördögi körbe. De ha elég elszánt vagy, akkor szépen, lassan, fokozatosan fellehet építeni a multigaminget.
 
 
 
 
noavatar

THEMA

febr. 06., 17:05
Hát igen ez az igazság! Sajnos ez van!
 
 
 
 

syzer

febr. 06., 16:11
Santi támogatlak téged  3db réz vassal!!!!!!! :DDDD Azért van még pár tényező,ami belefolyik a dunába,de igen körülbelül ez a helyzet!
 
 
 
 

Zico

febr. 06., 15:20
kiöregednek a kockák és itt van még a motiváció hiánya röviden :D
 
 
 
 

h1dDaN.

febr. 06., 15:18
nagyon jó tetszetős :D
 
 
 

febr. 06., 15:08
Dióhéjban ez a helyzet. De a legnagyobb gond az, hogy a cégek számára a CoD4 már nem potenciális reklám lehetőség, az SC2, LoL és CS 1.6 / CS:S az, amire kapnak. 
 
 
 
 

sANtiaGo

febr. 06., 15:04
Vélemények?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...

 
 

Videók

 

Mérkőzések és fogadás

 
vs.
1:0
 
vs.
2:0
 
vs.
0:3
 
4867 fogadás történt eddig
további meccsek

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Szavazás

 

Call of Duty képekben

 
 
kép 2602
 
1606
 
 
 
kép 2788
 
1534
 
 
kép 2440
 
1952
 
 
 
kép 449
 
1870
 

Call of Duty Hírlevél

 
Iratkozz fel COD hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Call of Duty sorozat világának legfontosabb híreiről.

Call of Duty a facebookon

 

A világ hírei

 

Call of Duty Ghosts - exkluzív interjú és élménybeszámoló Los Angelesből

Az Activision kivitte Deavet Los Angelesbe, hogy megcsodálhassa a Call of Duty: Ghosts-ot. Most ő mesél, interjút is készített, kulisszák mögé is benézett.
május 23. - GameStar Online

Call of Duty: Black Ops II - megépült Nuketown

Ha van kedvetek (és elég pénzetek) hozzá, élőben lőhettek egymásra a Black Ops 2 Nuketown 2025 nevű pályája alapján készült paintball pályán.
május 16. - GameStar Online

PEN - LAN 2013 Tavasz

Mivel sikeresen átvészeltük a legutóbbi világvégét is, így ideje lenne megünnepelni egy újabb Lan-Party-val! Ahogy az már-már megszokott a szorgalmi időszakot ismételten egy LAN-al zárjuk, így levezetve a felgyülemlett feszültséget. Ha szeretsz, csapatban
május 05. - http://www.clancore.hu

Modern Warfare 3 - DLC Collection videók

A Call of Duty: Modern Warfare 3 -hoz nemrégiben megjelenő DLC -kben található új pályákról küldött egy régi ismerősünk Kr1sz, néhány jó minőségű videót, melyekben az adott pálya végigjátszását láthatjátok az ő szemszögéből. Ráadásul az egyik videót komme
július 10. - http://www.clancore.hu

PEN - LAN a ClanCore szemével

2012 Május 12.-én a Pannon Egyetemen Nagykanizsai Kampuszán került megrendezésre a PEN LAN immáron sokadjára. A ClanCore admin gárdája is részt vett a rendezvényen és a kameránkat sem hagytuk otthon. A videó most készült el és közel 7 perc hosszúra siker
május 28. - www.clancore.hu